UŠTEDITE 6.000 RSD! MARKETINO KASA OD SADA PO AKCIJSKOJ CENI!

Izveštaji koje nudi Marketino platforma i kako da ih najbolje iskoristite

e-fiskalizacija

Na koji način vodite izveštaje u svom poslu i koristite li maksimalno sve podatke koji su vam na raspolaganju?

Pored toga što su vam ispravni izveštaji neophodni za ispunjavanje zakonskih obaveza, u svakodnevnom poslovanju postoji više parametara na koje je potrebno da obratite pažnju kako biste imali potpun pregled svih aktivnosti, ali i jasne pokazatelje u kom pravcu treba razmišljati kada je potrebno da donesete određene odluke.

Međutim, u moru obaveza koje kao preduzetnik imate, nekada nije lako uzeti baš sve u obzir. Ili jeste? Odabirom odgovarajuće platforme, poput Marketino fiskalne kase za male biznise, svi neophodni izveštaji će vam biti na dohvat ruke, a sama kasa ih automatski izrađuje.

Potpuno usklađeni sa zakonskim zahtevima, Marketino izveštaji vas oslobađaju obaveze nošenja papirologije vašem knjigovođi, a neki od njih vam mogu na jasan i pregledan način prikazati trenutno stanje vašeg biznisa, uticaj određenih poslovnih odluka koje ste doneli, ali i znatno uticati na buduće planiranje i razvoj vašeg poslovanja.

 

Koji su vam izveštaji dostupni u okviru Marketino platforme?

Marketino fiskalna kasa za male biznise nudi ažurne i jednostavno predstavljene podatke za različite vremenske periode u vidu izveštaja koji su vam dostupni kroz aplikaciju.

Relevantni podaci su jasno i pregledno iskazani tako da vam omogućavaju da:

  • Imate sve što je potrebno sa aspekta zakonskih obaveza
  • Uštedite vreme jer nema potrebe da dostavljate podatke svom knjigovođi
  • Budete u toku sa svim poslovnim, odnosno prodajnim aktivnostima
  • Uočite eventualne zakonitosti i izvučete potrebne zaključke
  • Proverite sporne informacije
  • Imate sve podatke potrebne za neometano funkcionisanje, ali i budući razvoj poslovanja

Za dodatnu uštedu vašeg vremena, svi izveštaji se šalju na unapred definisane mejl adrese koje možete lako uneti u Marketino aplikaciju. Ukoliko vam je potrebna pomoć, detaljno video-uputstvo možete pronaći ovde.

U nastavku donosimo koji izveštaji su vam dostupni u okviru Marketino platforme i kako da najbolje iskoristite sve što svaki od njih ima da ponudi.

Presek stanja kase

Presek stanja je važan izveštaj koji se može generisati kada je to potrebno, na vaš zahtev.

Radi se na zahtev inspektora prilikom kontrole, ali i prilikom predaje smene i završetka radnog dana. U ovom izveštaju vidljive su sve transakcije, ostvaren promet, načini plaćanja, izdati računi i ostale važne stavke. Takođe je dostupna i opcija štampanja ovog izveštaja na kasi

Pogledaj primer

 

Dnevni izveštaj

Dnevni izveštaj se automatski generiše svakoga dana za prethodni dan, ukoliko je bilo prometa i ukoliko je kasa povezana na internet. Na njemu su iskazani ukupan promet, kao i podaci o prodaji po kupcima, načinu plaćanja, kasirima i poreskoj stopi.

Ovaj izveštaj se automatski šalje na unapred definisane mejl adrese koje možete postaviti unutar Marketino aplikacije i tako na jednostavan način dobijati uvid u poslovanje svakoga dana, a možete podesiti i da se navedeni izveštaj svakodnevno šalje knjigovođi za ispravno vođenje dokumentacije.

Pregled podataka koji su navedeni na izveštaju dostupan je po poslovnim prostorima, kao i po kasama, ukoliko ih imate više.

Pogledaj primer

Mesečni izveštaj

Marketino fiskalna kasa vodi i mesečni izveštaj koji se generiše svakog 1. u mesecu za prethodni mesec. On takođe obuhvata podatke o prodaji po artiklima, kupcima, poreskoj stopi i možete postaviti željene mejl adrese na koje će biti poslat.

Ovaj izveštaj je posebno važan ukoliko ste u sistemu PDV-a i imate obavezu da ga dostavljate Poreskoj upravi svakog meseca ili na svaka tri meseca.

Pored što olakšava ispunjavanje obaveza, mesečni izveštaj obuhvata korisne podatke o mesečnom prometu i poslovnim aktivnostima koje vam mogu poslužiti, ne samo da jasnije sagledate poslovanje u određenom mesecu, već i da ga lako uporedite sa drugim mesecima ili istim periodom neke od prethodnih godina kako biste uočili određene pravilnosti i eventualne prilike za razvoj.

Pogledaj primer

Godišnji (tromesečni izveštaj)

Godišnji izveštaji koji se generišu unutar Marketino platforme pružaju jasan uvid u relevantne podatke tokom cele godine i olakšavaju pregled poslovanja. Ovi izveštaji se šalju kvartalno, na adrese koje vi definišete.

Na kvartalnom izveštaju možete jasno videti kretanje svog prometa kroz navedene periode, kao i detaljan presek prometa po kupcima, načinima plaćanja i poreskim stopama.

Kvartalni izveštaj prikazuje i ukupan promet za svaki kvartal, te je posebno značajan za one koji su tromesečni obveznici PDV-a, pa na kvartalnom nivou predaju PDV prijave.

Pogledaj primer

KPO izveštaj

Ukoliko ste paušalno oporezovani, sigurno vam je poznat pojam KPO knjige, odnosno obaveznog izveštaja koji paušalci moraju voditi na KPO obrascu. Ovaj izveštaj koji se svakodnevno generiše osnova je za vođenje KPO knjige i znatno olakšava ovu obavezu.

Zahvaljujući ovom izveštaju, možete biti sigurniji u ispravnost i tačnost podataka navedenih u KPO knjizi koja se predaje na uvid Poreskoj upravi na njihov zahtev. Kao i kod ostalih izveštaja, i kod KPO izveštaja postoji mogućnost da se automatski šalje vašem knjigovođi ili na bilo koju mejl adresu koju vi odredite.

KPO izveštaj se generiše mesečno i maksimalno pojednostavljuje vođenje KPO knjige.

Pogledaj primer

Prodajni izveštaji po artiklima, načinima plaćanja i kasirima

Izveštaj prodaje po artiklima se šalje uporedo sa dnevnim i mesečnim izveštajima i veoma je značajan sa aspekta upravljanja zalihama jer pruža jednostavan presek prodatih artikala na dnevnom i mesečnom nivou, po artiklima i količinama. Ovo omogućava da blagovremeno skinete sa stanja prodate artikle i u svakom trenutku imate jasan uvid u stanje svojih zaliha, potreba za nabavkom i u eventualne pravilnosti i sezonalnosti koje do tada niste uočili.

Zahvaljujući ovoj vrsti prodajnog izveštaja, lakše ćete planirati nabavku i pripremu, bez obzira da li su u pitanju veće ili manje količine određenih artikala.

Ukoliko nemate artikle, već se bavite prometom usluga, ovi izveštaji vam mogu pružiti dragocene podatke koji vam mogu omogućiti lakšu organizaciju posla u određenim periodima. Pomoću podataka iskazanih u ovom izveštaju možete utvrditi da je u određenim periodima povećana potražnja za određenim uslugama, a da se neke druge možda manje traže. Iako svaka vrsta posla ima svoje zakonitosti koje preduzetnici poznaju, uvid u podatke prikazane na ovakav način vas mogu iznenaditi i doneti vam neočekivane benefite.

Zahvaljujući izveštaju o prodaji po kasirima možete realnije utvrditi određene učinke zaposlenih, ukoliko su oni merljivi i lakše napraviti odgovarajuću organizaciju posla za postizanje optimalnih rezultata.

Ponekad možete imati utisak da imate uvid u sve procese, ali možete biti i iznenađeni razlikom i zaključcima koje možete doneti kada su podaci lako čitljivi i predstavljeni na pregledan način.

Pogledaj primer

 

Iskoristite sve prednosti Marketino fiskalne kase

Jednostavno korišćenje, preglednost i dostupnost Marketino izveštaja sa bilo kog mesta, dodatno olakšavaju poslovanje i omogućavaju vam da ispunjavate zakonske obaveze, ali i da imate sve potrebne informacije o kretanju svog poslovanja.

Pregledni i dovoljno detaljni, a opet jasno predstavljeni podaci u svakom trenutku su vam dostupni unutar kase ili na Marketino web platformi kojoj možete pristupiti pomoću bilo kog uređaja sa internet konekcijom. Izveštaji koje možete jednostavno filtrirati po vrsti, prodajnim prostorima i kasama, višestruko će vam olakšati obaveze i administraciju. Kada vam zatrebaju, možete im jednostavno pristupiti putem aplikacije i videte sve što vas u tom trenutku zanima.

Osim toga, opcija automatskog slanja mejla poštedeće vas nošenja papira knjigovođi i dodatne organizacije, čekanja i gubljenja vremena u saobraćaju. Jednostavno unesite adresu elektronske pošte na koju želite da određeni izveštaji budu poslati i na kraju dana će svi imati informacije koje su im potrebne da neometano obavljaju svoj posao.

Uz Marketino imaćete pouzdanu podršku ka izgradnji jednostavnijeg i lakšeg sistema poslovanja koji funkcioniše. Pravo je vreme da to iskoristite.

Izveštaji koje nudi Marketino platforma i kako da ih najbolje iskoristite

# Fiskalna kasa za sve delatnosti

Prijavite se na članke

Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o fiskalizaciji i novostima iz naše ponude. Imejl šaljemo najviše jednom nedeljno.

Najnoviji članci