UŠTEDITE 11.900 RSD! MARKETINO KASA OD SADA PO AKCIJSKOJ CENI!
Da li pravilno koristite svoju fiskalnu kasu kako biste izbegli kazne?
e-fiskalizacija

Ukoliko vodite svoj posao i starate se da sve bude u skladu sa zakonom i poreskim propisima, jasno je ne želite da vam bilo šta promakne. Posebno ne nešto što bi moglo da vas košta ili stvori neprotrebne probleme.
Zbog toga vam skrećemo pažnju na jednu važnu stvar kada je u pitanju upotreba fiskalne kase.
Verujemo da ste već uspešni korisnici programa koji vam omogućava da sav ostvaren promet na odgovarajući način evidentirate kroz fiskalnu blagajnu i da se svi potrebni podaci automatski dostave Poreskoj upravi.
Međutim, da li je to uvek tako?

 

Šta se dešava kada izdate račun u trenutku kada vam kasa nije povezana na internet?

Način na koji funkcioniše razmena informacija između vašeg sitema i sistema Poreske uprave jeste putem internet konekcije koja je potrebna za slanje podataka.

Kako se može desiti da zbog nepredviđenih okolnosti, kvarova sistema i tome slično ostanete bez internet konekcije, pisali smo o tome da li pomoću Marketino kase možete da izdajete fiskalne račune i kada se prekine internet veza.

Međutim, ono što je važno naglasiti jeste da prekid internet veze treba da bude izuzetak, a ne pravilo po kojem funkcioniše vaša fiskalna kasa.

Iako Marketino beleži i u svojoj memoriji čuva sve račune izdate u offline modu, odnosno u režimu kada ste bili bez internet veze, ista mu je potrebna kako bi te sačuvane podatke prosledio Poreskoj upravi i omogućio vam neometano poslovanje usklađeno sa zakonom.

Kako je obaveza da se podaci o izdatim fiskalnim računima tokom prekida internet veze dostave Poreskoj upravi odmah po otklanjanju smetnje i uspostavljanju konekcije, a najkasnije pet dana nakon izdavanja računa, važno je da se postarate da vaša Marketino kasa bude povezana na internet.
Ukoliko vam iz nekog razloga više odgovara da radite u offline režimu, moramo naglasiti da je neophodno da redovno povezujete svoju kasu na internet.

Najmanje jednom u pet dana, odnosno najkasnije pet dana od trenutka izdavanja prvog fiskalnog računa u offline režimu, priključite svoju fiskalnu kasu na internet kako bi se sačuvani podaci o izdatim računima u tom periodu blagovremeno prosledili Poreskoj upravi.

 

Kako vam Marketino pomaže da budete u toku sa svojim obavezama?

Izuzetno je važno da Marketino fiskalna kasa bude povezana na internet kako bi sve funkcionisalo onako kako je predviđeno i kako ne biste bili neprijatno iznenađeni kaznama.

Marketino fiskalna kasa za male biznise ima u sebi i funkciju koja vas obaveštava da ste u režimu rada bez interneta kako vam se ne bi desilo da se slučajno prekine internet konekcija, a da to ne primetite.

Kada kasa nije povezana na internet, sve funkcije koje su vam normalno dostupne su onemogućene, osim funkcije izdavanja računa. Takođe je vidljivo obaveštenje da radite u offline režimu.

Pored toga, nakon dva dana rada u offline režimu, vaša Marketino kasa će vas o tome obavestiti. U tom trenutku imate dovoljno vremena da kasu povežete na internet kako bi uspostavila vezu sa sistemom Poreske uprave i prenela sve potrebne podatke.

Ukoliko je i nakon prvog obaveštenja ne povežete, kasa će nastaviti da vas obaveštava svakog narednog dana dok se ponovo ne uspostavi veza.

Na ovaj način biće vam izuzetno teško da previdite da ste u offline režimu, ali i da zaboravite da kasu povežete na internet kako bi se potrebni podaci uspešno preneli.

 

 

 

Jednostavni koraci za poslovanje usklađeno sa zakonom

Kako biste izbegli visoke kazne, jednostavno povežite svoju kasu na internet, bilo putem Wi-Fi konekcije ili praktične SIM kartice koju možete dobiti u Marketino paketu usluga koja vam donosi neograničeni internet za potrebe fiskalnog uređaja. Više informacija o tome možete saznati ovde.

Uz pravog pomoćnika, kao što je Marketino, koji vam je pouzdan partner na svakom koraku, voditi svoj posao u skladu sa svim pravilima i obavezama neuporedivo je lakše.

Da li pravilno koristite svoju fiskalnu kasu kako biste izbegli kazne?

# Fiskalna kasa za sve delatnosti

Prijavite se na članke

Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o fiskalizaciji i novostima iz naše ponude. Imejl šaljemo najviše jednom nedeljno.

Najnoviji članci