UŠTEDITE 6.000 RSD! MARKETINO KASA OD SADA PO AKCIJSKOJ CENI!

Da li pravilno koristite svoju fiskalnu kasu kako biste izbegli kazne?

e-fiskalizacija

Ukoliko vodite svoj posao i starate se da sve bude u skladu sa zakonom i poreznim propisima, jasno je da ne želite da vam bilo što promakne. Posebno ne nešto što bi moglo da vas košta ili stvori neprotrebne probleme.
Zbog toga ćemo vam skrenuti pažnju na jednu važnu stvar kada je u pitanju upotreba fiskalne kase.
Vjerujemo da ste već uspješni korisnici programa koji vam omogućuje da sav ostvareni promet na odgovarajući način evidentirate kroz fiskalnu blagajnu i da se svi potrebni podaci dostave automatski u Poreskoj upravi.
Međutim, da li je to uvijek tako?

 

Što se događa kada izdate račun u trenutku kada vam kasa nije povezana na internet?

Način na koji funkcionira razmjena informacija između vašeg sitema i sustava Poreske uprave jest putem internetske veze koja je potrebna za slanje podataka.

Kako se može desiti da zbog nepredviđenih okolnosti, kvarova sustava i tome slično ostane bez internet konekcije, pisali smo o tome da li pomoću Marketino kase možete izdati fiskalne račune i kada se prekine internet veza.

Međutim, ono što je važno naglasiti jeste da prekid internet veze treba da bude izuzetak, a ne pravilo po kojem funkcionira vaša fiskalna kasa.

Iako Marketino bilježi iu svojoj memoriji čuva sve račune izdate u offline modu, odnosno u režimu kada ste bili bez internet veze, ista mu je potrebna kako biste te sačuvane podatke prosljedio Poreskoj upravi i omogućio vam neometano poslovanje usklađeno sa zakonom.

Kako je obveza da se podaci o izdatim fiskalnim računima tijekom prekida internet veze dostave Poreskoj upravi odmah po otklanjanju smetnje i uspostavljanju veze, a najkasnije pet dana nakon izdavanja računa, važno je da se postarate da vaša Marketino kasa bude povezana na internet.
Ako vam iz nekog razloga više odgovara da radite u offline režimu, moramo naglasiti da je potrebno svoju kasu redovito povezivati ​​na internet.

Najmanje jednom u pet dana, odnosno najkasnije pet dana od trenutka izdavanja prvog fiskalnog računa u offline režimu, priključite svoju fiskalnu kasu na internet kako bi se sačuvali podaci o izdatim računima u tom razdoblju blagovremeno prosljedili Poreskoj upravi.

 

Kako vam Marketino pomaže da budete u toku sa svojim obvezama?

Izuzetno je važno da Marketino fiskalna kasa bude povezana s internetom kako bi sve funkcioniralo onako kako je predviđeno i kako ne biste bili neugodno iznenađeni kaznama.

Marketino fiskalna kasa za male biznise ima u sebi i funkciji koja vas obavještava da ste u režimu rada bez interneta kako vam se ne bi dogodilo da se slučajno prekine internet konekcija, a da to ne primijetite.

Kada kasa nije povezana na internet, sve funkcije koje su vam normalno dostupne su onemogućene, osim funkcija izdavanja računa. Također je vidljivo obavještenje da radite u offline režimu.

Pored toga, nakon dva dana rada u offline režimu, vaša Marketino kasa će vas o tome obavijestiti. U tom trenutku imate dovoljno vremena da se kasu povežete na internet kako bi uspostavila vezu sa sustavom Poreske uprave i prenijela sve potrebne podatke.

Ukoliko se i nakon prvog obavijesti ne povežete, kasa će nastaviti da vas obavještava svakog narednog dana dok se ponovno ne uspostavi veza.

Na ovaj način biće vam izuzetno teško predvidjeti da ste u offline režimu, ali i da zaboravite da se kasu povežete na internet kako bi se potrebni podaci uspješno prenijeli.

 

 

 

Jednostavni koraci za poslovanje usklađeni sa zakonom

Kako biste izbjegli visoke kazne, jednostavno povežite svoju kasu na internet, bilo putem Wi-Fi veze ili praktične SIM kartice koju možete dobiti u Marketino paketu usluga koji vam donosi neograničeni internet za potrebe fiskalnog uređaja. Više informacija o tome možete saznati ovde .

Uz pravog pomoćnika, kao što je Marketino, koji vam je pouzdan partner na svakom koraku, voditi svoj posao u skladu sa svim pravilima i obavezama neuporedivo je lakše.

Da li pravilno koristite svoju fiskalnu kasu kako biste izbjegli kazne?

# Fiskalna kasa za sve delatnosti

Prijavite se na članke

Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o fiskalizaciji i novostima iz naše ponude. Imejl šaljemo najviše jednom nedeljno.

Najnoviji članci