UŠTEDITE 6.000 RSD! MARKETINO KASA OD SADA PO AKCIJSKOJ CENI!

Važno obaveštenje za ugostitelje

e-fiskalizacija

Važno obaveštenje u nastavku odnosi se isključivo na ugostiteljske delatnosti te ukoliko ovo nije Vaša delatnost, važno je da znate da se navedene promene ne odnose na Vas i nije potrebno da preduzimate korake navedene niže.

Ukoliko ste ugostitelj, ovim putem Vas obaveštavamo o promenama koje se odnose na načine plaćanja za ugostiteljske delatnosti.

Prema odredbama člana 34. Pravilnika o PDV-u za usluge prodaje jela i pića za konzumaciju na licu mesta, fiskalna kasa preko koje se evidentira promet prodaje hrane i pića za konzumaciju na licu mesta u smislu propisa kojima se uređuje porez na dodatu vrednost i promet hrane i pića koji se vrši u objektu, mora za evidentiranje načina plaćanja da ima isključivo sledeće opcije:

  • Gotovina
  • Prenos na račun
  • Vaučer
  • Drugo bezgotovinsko plaćanje

Za ugostitelje koji obavljaju ovu vrstu delatnosti, onemogućen je odabir plaćanja karticama, instant plaćanjem i čekovima. Ukoliko se neko od ovih načina plaćanja unese u administraciju kao Način plaćanja, oni će biti zanemareni prilikom kreiranja računa jer je za ove načine plaćanja potrebno da na kasi odaberete opciju Gotovina.

Ukoliko Vaša delatnost spada u gore navedene, potrebno je da što pre uskladite svoju kasu sa zahtevima Poreske uprave. To ćete uraditi po koracima koji slede:

  1. Unutar kase uđite u opciju “Administracija
  2. Kliknite na “Organizacija
  3. Označite polje “Ugostitelj
  4. Kliknite na “Sačuvaj
  5. Idite na “Informacije”, a zatim kliknite “Osveži podatke” kako bi unete promene bile sačuvane

Važno obaveštenje za ugostitelje

# Fiskalna kasa za sve delatnosti

Prijavite se na članke

Prijavite se na naš newsletter i bićete obavešteni o fiskalizaciji i novostima iz naše ponude. Imejl šaljemo najviše jednom nedeljno.

Najnoviji članci